Blog Profesia.sk
Úno
8

Zvyšte své šance na získání nové práce. Zpřístupněte svůj životopis zaměstnavatelům

Autor: | Kategorie: Hledání práce |
Zvyšte své šance na získání nové práce. Zpřístupněte svůj životopis zaměstnavatelům
Máte už vytvořený životopis na Profesia.cz? Skvělé! Ukážeme vám, jak ho zveřejníte v naší databázi a jaké novinky jsme v ní spustili.

Možnost vytvořit si životopis na Profesia.cz existuje od počátku fungování portálu. Nechceme však usnout na vavřínech a neustále pracujeme na nových funkcích a způsobech, jak životopisy nebo databázi vylepšit. Podívejte se s námi na možnosti, které vám v současné době nabízíme.

Vytvořte si strukturovaný životopis

Dobrý životopis je základ. V prvním kole personalistovi stačí pouhých 6 vteřin na to, aby posoudil, zda životopis stojí za důkladnější prostudování nebo zda jde rovnou do koše. Proto je důležité, aby byl strukturovaný, jasný, stručný a výstižný. Podle tohoto klíče jsme postupovali i v Profesii a připravili jsme pro vás 8 šablon a podrobný postup pro vyplnění všech potřebných údajů vč. rad a tipů.

Zda je váš životopis stoprocentně správný, si můžete ověřit po přihlášení ke svému účtu na Profesii, kde uvidíte hodnocení kvality vašeho životopisu. Doporučí vám také oblasti, které je třeba doplnit.

Zpřístupněte svůj životopis zaměstnavatelům

Když je životopis hotový, můžete si vybrat, jak s ním naložíte. Můžete si ho uložit a reagovat na nabídky práce, vytisknout ho, ale také ho můžete zveřejnit tak, aby byl viditelný pro zaměstnavatele. Nejste si jisti, zda je váš životopis viditelný nebo ne? Stačí se přihlásit ke svému účtu, otevřít svůj životopis a v pravém horním rohu se zobrazí nápis „Váš životopis je viditelný pro společnosti“. Buď Vám svítí zelené pole s nápisem ano nebo šedé pole, které říká ne.

Vyberte si, kdo uvidí váš životopis

Není příjemné, když jste zaměstnaní a hledáte si novou práci a někdo z vaší současné firmy najde váš životopis v databázi. Samozřejmě se můžete vymlouvat, že jste o tom nevěděli, ale lepší bude se této situaci vyhnout úplně. I na to jsme mysleli a od konce loňského roku jsme spustili novou funkci, díky které uvidí váš životopis pouze ty firmy, které chcete, aby ho viděly. Jak na to?

Při vyplňování nebo úpravách životopisu máte možnost: Skrýt životopis před firmami. Sem můžete zadat názvy firem (současný zaměstnavatel, bývalý zaměstnavatel, firmy, pro které nechcete pracovat), pro které bude váš životopis neviditelný.

Životopis je viditelný pouze určitou dobu

Váš životopis se bude v naší databázi zobrazovat 3 měsíce od poslední aktualizace. Je to hlavně proto, aby životopisy, které tam zaměstnavatelé najdou, byly stále aktuální. Pokud chcete, aby byl váš životopis aktivní delší dobu, znovu jej otevřete, zkontrolujte všechny údaje a aktivujte tlačítko „Váš životopis je viditelný pro společnosti“.

Vyplnili jste svůj životopis a dali ho k dispozici zaměstnavatelům, ale nikdo se vám neozval? Možná se ve vašem životopise nachází nějaký nedostatek, o kterém ani nevíte. Proto doporučujeme zkontrolovat si jak obsah životopisu i gramatiku.

Pokud ještě nemáte životopis v naší databázi, můžete to hned napravit – Chci si vytvořit životopis.

Vyhledávání

Kategorie

Facebook