Blog Profesia.sk
Úno
28

Tipy (nejen) pro online vzdělávání pro zdravotníky, marketéry a účetní

Autor: | Kategorie: Motivace a rozvoj |
Tipy (nejen) pro online vzdělávání pro zdravotníky, marketéry a účetní
Nejprve jsou to první slova, pak vybraná slova a nakonec odborná slova. Vzdělávání je (ne)vědomý celoživotní proces bez ohledu na profesi. Zatímco účetní musí sledovat měnící se legislativu a aplikovat ji v praxi, učitel zase reaguje na vzdělávací potřeby mladých lidí. Vzdělávání se během pandemie přesunulo na internet. Chcete vědět, kde najít skvělé kurzy nebo vás zajímají tipy na knihy?

Online vzdělávání má (nejen) během pandemie několik výhod. Je dostupné odkudkoli, můžete si ho dávkovat podle toho, jak stíháte a zvládáte, dostane vás ze zajetých kolejí, pomůže vám trénovat mozkové buňky a rozšíří vaše znalosti, čímž uděláte radost nejen zaměstnavateli, ale i sobě a svému životopisu. Tentokrát vám přinášíme zajímavé tipy na online kurzy pro zdravotníky, marketéry a účetní.

Vzdělaný zdravotník = spokojený pacient

Zdravotničtí pracovníci jsou podle evropských směrnic povinni se průběžně vzdělávat. To jim pomáhá prohlubovat a obnovovat znalosti, které získali v minulosti. Za své vzdělávací aktivity jsou pak odměňováni kredity. V této době jsou však všichni zdravotničtí pracovníci v boji proti koronaviru vytíženi na maximum. Pokud jste jedním z nich a ocitli jste se v domácí karanténě, využijte možnosti online vzdělávání.

Zvláště aktuální je online kurz „COVID-19 Training for Healthcare Professionals“ pod záštitou Stanfordovy univerzity. Zdravotníci ho najdou na vzdělávacím portálu coursera.org. V tomto odborném kurzu získají odborné informace týkající se stabilizace pacienta s onemocněním COVID-19 a také jak správně nastavit a obsluhovat plicní ventilátor. Kurz je k dispozici v angličtině.

Tip na kurz: coursera.org/learn/covid-19-training-healthcare

3 tipy na marketingové kurzy, které získáte zdarma

Ať už jste student nebo se chcete ucházet o místo marketingového specialisty, prohlubte své znalosti pomocí těchto bezplatných kurzů marketingu.

Digitální garáž

V interaktivních kurzech se seznámíte se základními marketingovými koncepty, tvorbou online strategie a správnou komunikací na sociálních sítích. Naučí vás více o kampaních v online prostoru. Kurzy nabízejí užitečné marketingové tipy zejména začínajícím podnikatelům.

Odkaz: learndigital.withgoogle.com/digitalnigaraz

Google Analytics

V kampani nebudete kreativní, pokud ji nepodložíte relevantními daty. Služba Google Analytics ukazuje, jak se vaši návštěvníci pohybovali po webu a kolik času strávili na jednotlivých podstránkách. Jeho základy se naučíte v praktických online kurzech vedených dvěma zahraničními lektory. Na konci kurzu obdržíte certifikát. Kurz základů Google Analytics lze studovat v angličtině s českými titulky.

Odkaz: analytics.google.com/analytics/academy

Facebook Blueprint

Kurz Facebook Blueprint je určen především studentům. Poskytne vám znalosti potřebné k vytváření digitálních marketingových strategií a nabízí rady a tipy pro e-commerce. Dozvíte se, jak vybrat správnou cílovou skupinu pro vaši kampaň nebo jak zvýšit výkon vaší reklamy. Kurzy jsou k dispozici v angličtině.

Odkaz: facebookblueprint.com/student/catalog

Má dáti, dal?

Vzdělávání zaměstnanců zodpovědných za účetnictví společnosti zabere spoustu času. Každý odpovědný účetní musí velmi pozorně sledovat legislativní změny a pružně na ně reagovat. Na portálu Orangeacademy.cz najdete kurzy zaměřené na podvojné účetnictví, daňovou evidenci nebo mzdové účetnictví.

Pokud se raději učíte z knih, aktualizované sbírky zákonů, publikace o jednoduchém a podvojném účetnictví, daních z příjmů nebo DPH, najdete ZDE.

Filmový tip: Maléry pana účetního

Propustili vás? Nezoufejte, vzdělávejte se

Pokud jste kvůli pandemii přišli o práci, hlavu vzhůru. Při hledání nové práce využijte volný čas efektivně. Vzdělávejte se. Abyste mohli získat bezplatné kurzy, musíte být zaevidováni na úřadu práce. Cenu kurzu za vás zaplatí úřad, vy si odnesete pouze znalosti. Nabídka je široká. Od základních kurzů Wordu a Excelu přes tvorbu e-shopu až po SQL nebo programovací jazyky.

Vyhledávání

Kategorie

Facebook