Blog Profesia.sk
Dub
28

Práci si můžete najít i bez životopisu

Autor: | Kategorie: Hledání práce |
Práci si můžete najít i bez životopisu
Některé firmy nepotřebují životopisy a motivační dopisy, aby uchazečům o zaměstnání nabídly pracovní pozici. Potřebují hlavně lidi, kteří mají chuť pracovat. Proto ve společnosti Profesia dáváme těmto firmám a lidem možnost reagovat na nabídky práce bez životopisu.

Pokud jste někdy hledali práci, možná jste byli zahlceni počátečními požadavky u některých pracovních nabídek. Životopis, motivační dopis, žádost, fotografie, diplomy, ukázky prací a ještě tři vypracovaná zadání. Některé firmy využívají tuto metodu s cílem předem vyfiltrovat uchazeče, kteří nemají o práci takový zájem nebo nejsou ochotni udělat několik kroků navíc.

Zaměstnavatelům, kteří nepotřebují od uchazečů životopisy, poskytujeme možnost dostávat reakce bez nich. V loňském roce jsme měli na Profesia.cz přibližně 5000 nabídek, na které šlo reagovat bez životopisu. Obecně cca 5 % pracovních nabídek nevyžaduje od uchazečů CV.

Jak funguje žádost bez životopisu?

  1. Najděte nabídku označenou modrou nálepkou – Reagujte bez životopisu.
  2. Pokud vás nabídka zaujala, klikněte na Poslat žádost společnosti.
  3. Budete přesměrováni na formulář Poslání žádosti společnosti.
  4. Zadejte povinné kontaktní údaje: jméno, příjmení a e-mail.
  5. Životopis a další přílohy jsou nepovinné. Můžete je přiložit dobrovolně, ale žádost bude odeslána i bez nich.
  6. Doporučujeme vyplnit také telefonní číslo, aby vás personalista mohl snadněji kontaktovat.

TIP: Pokud odpovídáte na nabídku práce bez životopisu, doporučujeme vyplnit alespoň průvodní dopis. Určitě neuškodí, když se stručně představíte a uvedete, proč máte o danou práci zájem. Několika větami si tak můžete zvýšit šanci, že personalistu zaujmete a bude vás kontaktovat.

Na jaké nabídky můžete reagovat bez životopisu?

Zaměstnavatelé se mohou z různých důvodů rozhodnout, že nepotřebují u konkrétní pracovní pozice vidět životopisy uchazečů. Tímto způsobem mohou zjednodušit výběrové řízení nejen sobě, ale i uchazečům. Nabídky práce, na které stačí reagovat pouze žádostí, najdete zejména v následujících případech:

  • když zaměstnavatel hledá lidi na pozice, na které nejsou potřebné zkušenosti;
  • když zaměstnavatel může člověka na danou pozici plnohodnotně vyškolit;
  • pokud zaměstnavatel hledá brigádníky nebo studenty na zkrácené úvazky;
  • když zaměstnavatel nemá dostatek uchazečů;
  • když se personalista rozhodne, že nepotřebuje vidět životopisy nebo motivační dopisy uchazečů.

Reagovat po telefonu je jednodušší

Více než 50 % uchazečů jde na Profesia.cz ze svého mobilního telefonu. Díky technologiím máte dnes možnost hledat si práci, ať jste kdekoli. Pokud nutně potřebujete novou práci, můžete využít každou volnou chvilku k vyhledání vhodných nabídek – například cestou v MHD, v čekárně u lékaře apod. Pokud chcete na nabídky práce reagovat také z telefonu, máte dvě možnosti. Abyste mohli odeslat svou žádost a životopis, musíte ho mít uložený buď v telefonu nebo v účtu Profesia. U nabídek, na které lze reagovat bez životopisu, je to jednodušší a stačí vyplnit kontaktní údaje a žádost odeslat.

Vyhledávání

Kategorie

Facebook